Over dit project

Voor de Dutch Stallion Corporation heeft Peter de teksten verzorgd voor de hengstencatalogus van 2016. De basis hiervan vormde zijn kennis van de fokkerij en het gebruik van de juiste bronnen om van alle 31 hengsten de correcte en daarmee betrouwbare (achtergrond)informatie te verzamelen. Deze objectieve informatie, die voor de fokker van toegevoegde waarde is om de juiste keuze te kunnen maken voor zijn merrie(s), is vervolgens op een commercieel passende wijze verwerkt in de uiteindelijke omschrijving van de diverse hengsten. Ook is er gekozen voor een rode draad in de verschillende teksten, aangezien de meeste dekhengsten uit het aanbod van de DSC-Group met elkaar gemeen hebben dat het jonge, talentvolle sporthengsten zijn, met zowel topsport in de vader- als moederlijn. Daar staat een aantal gevestigde namen tegenover, zoals paradehengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (foto).

 

Vanuit dezelfde opdrachtgever heeft Peter de teksten geschreven voor de 21 springpaarden die worden aangeboden tijdens de Future Sport Horse Sales (FSHS). Bij de totstandkoming van deze teksten voor de vier- t/m zevenjarige te veilen talenten is gebruik gemaakt van eigen kennis en de diverse beschikbare bronnen. Dit leverde de gewenste objectieve informatie op, die voor het koperspubliek van belang is. Alle informatie is vervolgens verweven in prettig leesbare teksten voor een in sport en fokkerij geïnteresseerde doelgroep.

 

 

Over DSC-Group
De Dutch Stallion Corporation is een samenwerkingsverband tussen Hengstenhouderij Van den Oetelaar, Hengstenhouderij Den Hoorn en Hengstenhouderij Van Bommel, drie Brabantse hengstenhouders, met van oudsher een sterke binding met de fokkers. Vertrouwde hengstenhouders die de krachten hebben gebundeld om zo fokkers een nog bredere en interessantere collectie hengsten aan te kunnen bieden. Dat is de filosofie achter de DSC-Group.

 

Over Future Sport Horse Sales
De Future Sport Horse Sales is een initiatief van de familie Van der Vleuten, in samenwerking met Kees van den Oetelaar. De eerste editie van deze sportpaardenveiling voor vier- t/m zevenjarig springtalent zal op maandag 5 september plaatsvinden op de bekende accommodatie van Manege Heijligers in Asten. De driekoppige selectiecommissie bestaat uit Eric van der Vleuten, Eric jr. van der Vleuten en Kees van den Oetelaar.

Tags
DSC-Group, Dutch Stallion Corporation, FSHS, Future Sport Horse Sales