Over dit project

Als Bronkhorst & Van Pinxteren hebben we bijgedragen aan de promotie van de Equestic SaddleClip. Zo is onder meer de totstandkoming van een artikel voor Dressuur magazine en een artikel voor Paardenkrant–Horses.nl magazine door ons verzorgd en zijn publicaties in andere hippische magazines gerealiseerd.
Een ander onderdeel van deze opdracht bestond uit twee fotoshoots. De ene shoot betrof studio- en productfotografie van de SaddleClip en de andere shoot betrof de fotografie van het gebruik van deze sensor en de bijbehorende app op de mobiele telefoon in de praktijk. Hiervoor zijn vier disciplines in beeld gebracht, te weten dressuur, springen, eventing en endurance, waar de Equestic SaddleClip een duidelijke toegevoegde waarde kan geven op het gebied van training en management.

 

 

Over de Equestic SaddleClip

 

Over de mogelijkheden van deze trainingssensor kan niemand beter vertellen dan Leon Rutten, de founding father van Equestic en de SaddleClip. Hij zegt in een van de uitgegeven artikelen: “De clip registreert wat je precies aan het doen bent met je paard, op dat moment, en legt dat alles vast voor langere tijd. Ben je aan het stappen, draven of galopperen, maak je een overgang, ga je linksom of rechtsom, wat is de regelmaat van de beweging en in hoeverre is iedere pas hetzelfde?”

Alle door de SaddleClip geregistreerde data worden in eenvoudig af te lezen grafieken weergegeven op de bijbehorende app, die te installeren is op je mobiele telefoon. Door het opslaan van al deze data bouw je een dossier op van je paard, dat ook nog eens te delen is met derden, zoals je trainer, dierenarts, fysiotherapeut of eigenaar. Meer over de achtergronden en werking van de trainingssensor vind je op Equestic.com

 

De Equestic SaddleClip is halverwege 2017 gelanceerd en daarmee beschikbaar voor iedere ruiter die efficiënter zijn paard wil kunnen trainen. Voor ons als media- en communicatiebureau, gespecialiseerd in de paardensector, is het een mooie uitdaging om een bijdrage te leveren aan de promotie van een dergelijk nieuw en vooral innovatief product van Nederlandse bodem.