Exclusieve veulens gewild op Veulenveiling Borculo

Voor diverse veulens bleek er een enorme belangstelling te bestaan tijdens de Nationale Eliteveiling Borculo. Op beide avonden zorgde dit in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender voor een opvallende veilingtopper. De zeer overtuigend bewegende Vesuvius van ’t Zuyderbosch (Valverde x Vivaldi) bracht bij de dressuurveulens 81.000 euro in het laatje. Met Adelinde Cornelissen op locatie aan de lijn en Marianne Jerich aan de andere kant belandde deze crack in Oostenrijkse handen.

De royale vertegenwoordiging KWPN-veulens deed bij monde van veilingmeester Koen Olaerts eveneens van zich spreken. Een waar topbedrag van 56.000 euro werd geboden voor de imponerende Nashville LMD (Desperados x Westpoint). Hij blijft in Nederland, net als Nina Fleur van de Paulinehoeve (For Romance x Jazz). De lakzwarte schoonheid veranderde voor 36.000 euro van eigenaar.

Nieuwe kopers

Het topbedrag bij de springveulens was voor Conner de la Vie Z (Cumano x Heartbreaker). Ook hier werd vanaf de telefoon geboden en trok een koper uit de Verenigde Staten bij 40.000 euro aan het langste eind. Het een na hoogste bedrag van 24.000 euro kwam op naam van Noble Cornet (Cornet Obolensky x Corland) en Baloulotte van de Eijkhof Z (Balou du Rouet x Elanville). Het prachtbedrag van 20.000 euro werd eveneens voor twee veulens neergeteld, te weten Nashville (Quabri de l’Isle x Koriander) en Northern Light (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve), de volle broer van Darry Lou (Beezie Madden).

Over twee dagen verspreid viel bij 63 spring- en 65 dressuurveulens de veilinghamer. Zij brachten een gemiddelde van 11.490 euro in de boeken. Veel nieuwe kopers, uit onder meer Dubai, Taiwan en Nederland, sloegen hun slag.

Namens Bronkhorst & Van Pinxteren heeft Peter voorafgaand en tijdens de veiling de communicatie en PR verzorgd.